Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

.

Fietsforensen

Heel Drenthe op de fiets naar het werk

De mooiste provincie van Nederland heeft relatief een hoge CO₂-uitstoot door woon-werkverkeer. De provincie Drenthe, Maatschappij Spaak en Velodroom Roden hebben samen met Drentse fietsondernemers een prachtplan: met een gunstige en lokale regeling een fiets van de zaak voor iedere Drentse werknemer.

Verkennen

.
Samenwerken met Merkactivisten is alsof je met collega’s samenwerkt. Iedereen wil het beste voor de zaak, dus denken ze met je mee.
- Pascal Aandewiel, projectmanager Drentse Fietsforensen
.
.

Gezond, veilig en zo geregeld

Fietsenzaken door heel Drenthe werken samen om meer mensen op de fiets naar het werk te krijgen. Met een goede (elektrische) fiets, of speed pedelec is elke woon-werkafstand namelijk voor iedereen bereikbaar. Voor werkgevers en werknemers is het bovendien fiscaal aantrekkelijk om een fiets te kopen of te leasen.

Vertalen

.

Energiek op je werk, ontspannen thuis

Wie fietst, is in beweging en beweging is goed voor je. We bedachten de naam Fietsforensen en het is eigenlijk gek dat die nog niet bestond. Want wie houdt er niet van fietsen? Fietsforensen is een totaaloplossing geworden, van aanschaf tot onderhoudsservice: alles is gemakkelijk en lokaal te regelen.

Vertellen

.

Het wiel opnieuw uitvinden

De elektrische fiets is al lang niet langer voorbehouden aan mensen op leeftijd. Voor woon-werkverkeer is het een prima alternatief van de auto of openbaar vervoer. De uitstraling is energiek, jong en opvallend. En in combinatie met de prachtige, herkenbare beelden van Drenthe en Drentenaren voelt het dichtbij en vertrouwd. Fietsforensen contrasteert als je het naast de ANWB of Fietsersbond zet en dat is precies de bedoeling. Fietsforensen is voor iedereen die sportief is, maar niet bezweet op het werk wil aankomen.

Verspreiden

.

Mensen, ga fietsforensen!


Het platform werd gelanceerd op - hoe kan het ook anders - Fiets naar je Werk-dag. We zitten dus nog volop in de verspreidingsfase. Fietsforensen is zichtbaar op LinkedIn en Instagram. Dit is voornamelijk voor het opbouwen van een community. Met vertegenwoordigers en fietsenzaken door de hele provincie, zijn fysieke middelen als informatieve flyers en opvallende banners ook erg handig. 

Zo zorgen we voor zichtbaarheid in heel Drenthe, van Roden tot Emmen en Meppel. Met een offline en online toolkit maken we het werkgevers bovendien makkelijk om hun werknemers te laten weten dat ze meedoen aan Drentse Fietsforensen. Ook hebben we presentaties, stickers, een DFF-mobiel en shirts voor de crew. Ook liggen er nog diverse ludieke marketingacties op de plank.

.
.

Tandje hoger

Naarmate het project meer vorm krijgt, weten we nog beter hoe we mensen van het enthousiasme voor fietsen kunnen laten proeven. Eén ding is duidelijk: Groningse Fietsforensen, Friese Fietsforensen, Limburgse Fietsforensen, het concept is gemaakt om overal uitgerold te kunnen worden. Ook de rol van de community wordt een belangrijke in de populariteit van fietsforensen. Jaloersmakende foto’s van de prachtigste landschappen, gelukkigere werknemers en minder files dragen daar zeker aan bij. (Oke, vooruit, hier het liedje dat wij al de hele tijd in ons hoofd hebben).

.

Codegorilla