Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Groninger Gemeenten, Menzis, Lentis, Inbegrepen

Saamredzaam

Inwoners, zorgprofessionals, zorgverzekeraars en gemeenten werken vanuit een gedeelde ambitie aan mentale gezondheid en weerbaarheid voor iedereen. Dit betekent dat iedereen de mogelijkheid krijgt om mee te doen en in staat moet zijn zich te kunnen verhouden tot psychisch lijden.

VERKENNEN

VERTALEN

.
Mooi om te merken dat Saamredzaam de dialoog op gang brengt tussen alle betrokken partijen.
- Job Mol - gemeente Groningen
.

VERTELLEN

Nieuwe, gemeenschappelijke aanpak

Met alle gemeentes van Groningen, Menzis, Lentis en Inbegrepen (een collectief van ervaringsdeskundigen) hebben we een gezamenlijk vergezicht ontwikkeld: Saamredzaam.

Inwoners, professionals, zorgverzekeraars en gemeenten zijn allemaal verantwoordelijk voor een nieuwe, gemeenschappelijke aanpak, met als doel: erkenning, acceptatie en inclusie van psychische diversiteit. 

VERTELLEN

.

Empathisch en deskundig

De praktijk en theorie staan in de GGZ te ver van elkaar af. De nieuwe aanpak geeft ervaringskennis daarom ook een belangrijke plek in het herstelproces van inwoners. We ontwikkelen samen een nieuw handelingsperspectief. Saamredzaam brengt de dialoog op gang tussen alle betrokken partijen.

VERTELLEN

.

Hoe gaan we dat doen

Als we bereid zijn samen te werken buiten de grenzen van onze eigen organisaties, kunnen we Saamredzaam worden. We zijn begripvol, positief, aanvoelend en gelijkwaardig, met diepgaand begrip voor elkaars rol en perspectief.

.

Sociale Benadering Dementie